nieuws

Oomen (DSW): “Ik heb het gehad met de arrogantie van Rouvoet”

Archief

De twee topmannen binnen de zorgverzekeringswereld liggen met elkaar in de clinch. DSW-directeur Chris Oomen zegt tegen Follow The Money klaar te zijn met het ‘ego-spelletje’ van Zorgverzekeraars Nederland-voorzitter André Rouvoet en klapt uit de school over hun moeizame relatie.

Oomen (DSW): “Ik heb het gehad met de arrogantie van Rouvoet”

Oomen zegt tot zijn grote schrik vorige week geen toegang te hebben gekregen tot de laatste stukken van de branchevereniging, Zorgverzekeraars Nederland (ZN). “Toen we ZN belden, bleek dat ik op verzoek van Rouvoet was geblokkeerd. Toen heb ik de vicevoorzitter gebeld om te vragen of dat een bestuursbesluit was, of een privé-beslissing van Rouvoet. Nou, het was geen bestuursbesluit”, stelt Oomen.

ZN
De branchevereniging erkent dat Rouvoet de beslissing zelf heeft genomen, maar dat ZN niet verplicht is documenten te delen met Oomen. “Nu de heer Oomen enkele malen naar buiten toe heeft gecommuniceerd over interne vergaderingen en gesprekken en daarvan een vertekend en voor andere deelnemers niet herkenbaar beeld heeft gegeven, is dat aanleiding om deze coulance niet langer voort te zetten”, zegt ZN. De brancheorganisatie zegt tegen Follow The Money verder niet te willen reageren op de uitlatingen van Oomen. “De voorzitter van ZN vindt het niet aangewezen om via de media het gesprek met de heer Oomen te voeren”, aldus ZN.

Aangifte
De DSW-topman laat weten aangifte van kartelvorming tegen zijn eigen branchevereniging te overwegen, maar wil het allemaal eerst nog even laten bezinken. Volgens Oomen is DSW de enige verzekeraar die zich aan de regels houdt door geen collectiviteitskortingen te bieden en zonder risicoselectie te werken. “En juist dat lid wordt uitgesloten van informatie. Dat noem ik kartelvorming. En dat is niet houdbaar. Ze kunnen arrogant gaan doen, maar de markt dwingt het af. Ze lopen vanzelf stuk op hun arrogantie. De samenleving gaat dit niet pikken”, voorspelt Oomen.

Reageer op dit artikel