nieuws

Verbond van Verzekeraars in Beleidsagenda 2015: meer focus

Archief

Verbond van Verzekeraars in Beleidsagenda 2015: meer focus

Het Verbond van Verzekeraars heeft gisteren zijn Beleidsagenda voor 2015 gepresenteerd. De boodschap: “Meer focus en duidelijker prioriteiten zijn de komende tijd het devies voor het Verbond”.

Dit betekent in de praktijk dat het Verbond de komende tijd meer ruimte wil maken voor “issues die zowel de samenleving als sector raken, omdat die combinatie bepalend is voor de toekomst van de sector in de samenleving”.

Want: “De sector kan alleen relevant blijven als die in staat is om de combinatie te maken tussen langetermijnontwikkelingen en de lopende dossiers op het snijvlak van samenleving en verzekeringsbedrijfstak.”

Volgens het Verbond bepaalt de klant ook de agenda van de verzekeraars. En dus staat er bovenaan: het inspelen op technologische veranderingen, belangenbehartiging met een meer maatschappelijke inbedding en oog voor de politieke urgentie.

Dat zijn dan ook de ‘pin points’ die centraal staan in het beleid van 2015, schrijft het Verbond. “Ze zijn samen te vatten onder de begrippen: alert, innovatief en betrokken. Met die instelling kunnen we voor iedereen zichtbaar maken dat we er toe doen, en dat we in staat zijn om doelgericht de uitdagingen van het komende jaar flexibel aan te gaan”.

De hele beleidsagenda voor 2015 van het Verbond staat hier (pdf).

Reageer op dit artikel