nieuws

Gouden Spreekbuizen voor ING en NN

Archief

De winnaar van de Gouden Spreekbuis HypotheekDistributie is dit jaar ING. De Gouden Spreekbuis HypotheekVerstrekkers ging vanmiddag naar NationaleNederlanden. En de Performance Award ging eveneens naar ING. Dus er is sprake van een heuse oranje-golf.

Gouden Spreekbuizen voor ING en NN

De Gouden Spreekbuis wordt toegekend aan de hypotheekverstrekker en -adviesorganisatie die in 2014 de beste ontwikkeling hebben doorgemaakt. De uitverkiezing is voor een deel gebaseerd op de resultaten uit de Imago Blauwdruk HypotheekDistributie 2014.

Voor de Gouden Spreekbuis HypotheekDistributie is onderzoek gedaan naar de bekendheid, het imago en de voorkeurspositie van de belangrijkste hypotheekadviesorganisaties onder potentiële -en recente afsluiters.

Voor de Gouden Spreekbuis HypotheekVerstrekkers is onder andere gekeken naar de ontwikkeling die geldverstrekkers doormaken op het gebied van bekendheid, waardering, imago, overwegen en voorkeur. Daarnaast is er dit jaar wederom gekeken naar o.a.:

  • Geldverstrekker die het belang van de consument echt centraal stelt en actief uitdraagt
  • Geldverstrekker die het intermediair helpt bij het zoeken naar oplossingen voor klanten
  • Geldverstrekker die het intermediair helpt met het voeden van relevante klantgegevens
  • Geldverstrekker die de tevredenheid/nps meet onder consumenten en het intermediair en hier opvolging aan geeft.

Voor de Performance Award wordt gekeken naar de belangrijkste tevredenheidaspecten in de ogen van het intermediair, namelijk: tevredenheid met het offerteproces, acceptatieproces, acceptanten, beheerproces, accountmanagers en algemene informatievoorziening.

Maar het finale oordeel is dit jaar voor het eerst alleen door de vakjury genomen, die presentaties zag van alle genomineerden en alle cijfers uit het onderzoek tot zijn beschikking had.

In de vakjury zitten Nico Stolwijk (Vereniging Eigen Huis), Olaf Geysendorpher (Wegwijs.nl), Fred van Raaij (Tilburg University) en Theo van Vugt (AssurantieMagazine.

Voor de Performance Award waren dit jaar naast ING ook Obvion en Florius genomineerd. De genomineerden voor de Gouden Spreekbuis HypotheekVerstrekkers waren naast winnaar Nationale Nederlanden: Florius en Woonfonds.

De genomineerden voor de Gouden Spreekbuis HypotheekDistributie waren De Hypotheker en ABN AMRO en winnaar ING. De prijs wordt georganiseerd door Blauw Research.

Reageer op dit artikel