nieuws

Financials willen een andere baan

Archief

Financials willen een andere baan

Uit een enquête onder 1200 Nederlandse senior finance professionals blijkt dat een grote meerderheid van baan wil wisselen. Het uitblijven van interessante kansen bij de huidige organisatie en de wens naar continue ontwikkeling zijn de belangrijkste redenen. Het onderzoek is gedaan in opdracht van recruiter Lime Search&Connection.

Uit de cijfers van de recruiter blijkt dat heel veel (83%) ondervraagden open staan voor een nieuwe baan. Maar dat 65% ook tevreden is met zijn huidige baan. Emile Ipenburg, partner van Lime Search, zegt: “Een hoge tevredenheid is blijkbaar geen graadmeter om te blijven werken bij een bedrijf. Senior finance professionals hebben behoefte aan een prikkelende omgeving en een uitdagend takenpakket en als dit of uitzicht daarop in de huidige functie ontbreekt is dat een actieve trigger voor verandering”.

Volgens haar werkt een senior finance professional tegenwoordig nog maar 2,5 jaar bij dezelfde werkgever.

De economisch mindere tijden en de gevolgen hiervan voor bedrijven hebben veel professionals op dezelfde plek gehouden. Gevolg hiervan is dat mobiliteit en doorstroom zijn gestagneerd. Nu de economie aantrekt en het consumentenvertrouwen toeneemt zullen ook professionals van baan willen veranderen en kansen buiten de deur zoeken.

De belangrijkste bevindingen uit de enquête op een rij:

1. 75% (90% van 83% die zeggen open te staan voor een nieuwe baan) van de Senior Finance Professionals wil van werkgever wisselen in 2015. Belangrijkste drijfveer voor een overstap is gemis aan uitdaging.
2. Ruim 50% is korter dan 3 jaar in dienst bij dezelfde werkgever.
3. 71% wil in 2015 voor een nieuwe baan arbeidsvoorwaardelijke concessies doen.

Reageer op dit artikel