nieuws

Delta Lloyd verkoopt Delta Lloyd Bank België aan Anbang Insurance Group

Archief

Delta Lloyd heeft toch nog zijn bankactiviteiten in België verkocht. De verzekeraar heeft Delta Lloyd Bank België overgedaan aan de Chinese verzekeringsmaatschappij Anbang Insurance Group Co. Ltd. voor een bedrag van € 219 miljoen.

Delta Lloyd verkoopt Delta Lloyd Bank België aan Anbang Insurance Group

Anbang is, volgens Delta Lloyd, een toonaangevende Chinese verzekeringsgroep en biedt een breed assortiment specialistische financiële diensten.

De transactie zal een geraamd positief effect hebben van ongeveer 10 procentpunt op de IGD solvabiliteit van de groep. Het effect op het IFRS-kapitaal zal uitkomen op -4,5% (eigen vermogen per 31 december 2013: € 2.621 miljoen en per 30 september 2014: € 2.734 miljoen). De distributieovereenkomst tussen Delta Lloyd Life and Delta Lloyd Bank vormt onderdeel van de transactie. De transactie tussen Delta Lloyd en Anbang is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder en zal naar verwachting in de loop van 2015 worden afgerond.

Niek Hoek, bestuursvoorzitter Delta Lloyd (foto): “Dit besluit is in lijn met onze strategie, die er onder anderen op is gericht te groeien op de Belgische markt voor levens- en pensioenverzekeringen. De voorgenomen verkoop van de bankactiviteiten in België zal de focus van de groep op verzekeringen versterken en kapitaal vrijmaken om in strategische activiteiten te investeren.”

De bankactiviteiten van Delta Lloyd in Nederland zijn niet betrokken in het verkoopproces. Delta Lloyd Bank België en Delta Lloyd Bank Nederland zijn twee aparte eenheden die direct onder Delta Lloyd NV zijn geplaatst, en beide rapporteren in het segment Bank.

Reageer op dit artikel