nieuws

Consumenten meest tevreden over DSW, zorgverleners over ONVZ

Archief

Consumenten meest tevreden over DSW, zorgverleners over ONVZ

Vergelijkingssite ZorgverzekeringWijzer.nl heeft haar awards uitgereikt. Consumenten en zorgverleners brachten in de afgelopen periode hun stem uit en de winnaar in de categorie consumenten werd DSW. Zorgverleners beoordeelden verzekeraar ONVZ als beste.

Consumenten beoordeelden de zorgverzekeraars op premie, vergoedingen en dekkingsvoorwaarden, declaratie en klantenservice. Op basis van deze beoordelingen komt zorgverzekeraar DSW als beste uit de bus met een gemiddeld rapportcijfer van 8,6.

De verzekeraar gooide vooral hoge ogen op de onderwerpen Declaraties uitbetalen (8,9) en Klantenservice (8,9). Op de tweede plaats is ONVZ geëindigd met een gemiddeld cijfer van 7,9. De verzekeraar haalde hoge scores op declaraties uitbetalen (9,3) en klantenservice (9,0) maar minder op premie basisverzekering (7,9) en vergoedingen en dekkingsvoorwaarden (8,5).

Nummer drie is Delta Lloyd. Met een rapportcijfer van 7,9 eindigde deze verzekeraar op de derde plaats, volgens de consument. Goede punten zijn: declaratie (8,4) en klantenservice (8,2). Premie (7,4) en de vergoedingen werden lager beoordeeld (7,6).

Beste zorgverzekeraar volgens zorgverlener
Zorgverleners beoordeelden de zorgverzekeraars op andere criteria: vergoedingstarief, keuzevrijheid, restitutie, administratieve eisen, contractvoorwaarden en klantenservice.

Volgens de zorgverleners presteert zorgverzekeraar ONVZ het beste. Met een gemiddeld rapportcijfer van 7,6 behaalde de verzekeraar de eerste plaats. Vooral de onderwerpen keuzevrijheid (8,5) en klantenservice (8,1) werden hoog beoordeeld. Op de tweede plaats is DSW geëindigd met een gemiddeld cijfer van 7,3. De top drie wordt afgesloten door zorgverzekeraar VGZ..

Vanaf de maand mei brachten zowel consumenten als zorgverleners massaal hun stem uit. In totaal zijn er ruim 2344 stemmen uitgebracht waarvan 998 door consumenten en 1346 door zorgverleners.

Reageer op dit artikel