nieuws

‘Zes op de tien consumenten tevreden met zorgverzekeraar’

Archief

Uit onderzoek van Market Response in opdracht van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat een kwart van de consumenten zich vorig jaar heeft georiënteerd op een nieuwe zorgverzekering. Minder dan een op de tien consumenten heeft uiteindelijk voor een nieuwe zorgverzekering gekozen.

‘Zes op de tien consumenten tevreden met zorgverzekeraar’

Consumenten die het afgelopen jaar niet zijn overgestapt naar een andere zorgverzekeraar noemen daarvoor als belangrijkste reden dat zij tevreden zijn met de huidige verzekeraar (60% van de consumenten vindt dit).

Daarnaast geeft circa een kwart van de consumenten aan dat overstappen te veel tijd en moeite kost en dat er nauwelijks verschil zit tussen aanbieders (zowel qua prijs als kwaliteit).

Circa een op de tien consumenten noemt daarnaast dat het te ingewikkeld is om over te stappen, zij zien door de bomen het bos niet meer. Daarnaast is een veel gehoord argument dat ze liever bij het vertrouwde blijven.

Market Response heeft ook gevraagd naar de prijsdrempel voor consumenten om te switchen van zorgverzekeraar. Die ligt op gemiddeld 120 euro per persoon per jaar. De prijsbesparing die consumenten verwachten ligt gemiddeld lager, namelijk 80 euro per jaar. Circa twee op de vijf consumenten heeft geen idee wat zij kunnen besparen met een eventuele overstap.

Reageer op dit artikel