nieuws

Innovatieprijs voor Fairzekering

Archief

Innovatieprijs voor Fairzekering

De Generali AM Innovatieprijs is dit jaar gewonnen door Fairzekering. Ook Voogd & Voogd (Aanmoedigingsprijs) en Roos van der Schoor (Scriptieprijs) werden vanochtend gelauwerd op de am: Verzekeringsbranchedag.

Fairzekering biedt de klant via zogeheten Chipin-technologie een premie die aansluit op het rijgedrag. De verzekerde kan via zijn telefoon volgen wat zijn rijgedrag is en zien welke invloed dat heeft op de premie. “De technologie is niet nieuw, maar wel enorm goed doorontwikkeld”, aldus de juru. “Het is verbluffend eenvoudig om de chipin in te pluggen in de auto. Het systeem biedt nog veel meer potentieel, zoals bijvoorbeeld het aflezen van de karakteristieken van de auto. Met name het stimuleren van het veilige rijgedrag is vernieuwend. Gedrag is de belangrijkste schadecomponent en met het feedbacksysteem wordt de bestuurder aangezet tot gewenst gedrag, hetgeen ook goed bruikbaar is voor het beheer van wagenparken.”

Aanmoedigingsprijs
De Aanmoedigingsprijs ging naar Voogd & Voogd met ‘Uw eigen app. Polismap’. Met die app kunnen klanten van adviseurs op hun telefoon hun polissen beheren en schade melden. De adviseur kan de app in eigen huisstijl vormgeven. “Mobiel is de toekomst en deze app speelt daar goed ‘event driven’ op in. Het biedt het intermediair de mogelijkheid om zijn klant vanuit een onafhankelijke positie mobiele dienstverlening te bieden. Bovendien sluit deze richting goed aan bij de doelgroep jongeren”, aldus het juryrapport.

Scriptieprijs
Roos van der Schoor (Design for Interaction, TU Delft) kreeg de Scriptieprijs voor haar onderzoek ‘Your life, your money’, naar het financieel bewust maken van lager opgeleide jongeren vanuit industriële vormgeving. “Het is inhoudelijk knap hoe gezocht is naar het repeterend onder de aandacht brengen van financiële doelen en het stimuleren van jongeren om de resultaten te behalen.”

Over de prijswinnende initiatieven zijn toelichtende video’s gemaakt. De Innovatieprijs is een initiatief van Generali en am:. Het totale prijzengeld is € 15.000. Vanaf 1 mei 2015 kunnen adviseurs zich via www.generali-am-innovatieprijs.nl aanmelden voor de competitie van volgend jaar.

Reageer op dit artikel