nieuws

ICT’ers gewild in krimpende financiële sector

Archief

De werkgelegenheid bij banken en verzekeraars is in rap tempo afgenomen: de afgelopen vijf jaar verdween bijna een kwart van de arbeidsplaatsen. Toch is er een beroepsgroep die zich geen zorgen hoeft te maken: ICT’ers blijven in de veranderende bedrijfstak zeer gewild. Dat schrijft Intermediair Magazine, dat een rondje maakte langs bedrijven in de financiële dienstverlening.

ICT’ers gewild in krimpende financiële sector

Wervings- en selectiebureau Yacht ziet het aantal administratieve functies krimpen, maar de vraag naar ICT-blijft groot omdat technologische innovatie bovenaan de agenda staat. “Op dat vlak is er echt een wedstrijd gaande tussen de instellingen”, zegt directielid Erik Kolthof. Verzekeraars zoeken vooral naar mensen die apps en ICT-systemen ontwikkelen en naar online marketeers en socialmediaspecialisten.

Hackathons
ING ziet klanten steeds meer mobiel en online bankieren en zegt de nieuwe kennis hard nodig te hebben. De bank mengt zich onder de doelgroep om bij potentiële nieuwe medewerkers in beeld te komen: “We nemen actief deel aan hackathons en tech-events.”

Nieuwkomers
State-of-the-art ICT is bittere noodzaak voor financieel dienstverleners, stelt arbeidsmarktonderzoeker Intelligence Group. Nieuwkomers als Binck en ASN kunnen groeien omdat zij geen last hebben van verouderde systemen en branchevreemde toetreders staan te trappelen: “De wereld wacht op Ikea, Google, Facebook of Alibaba om de volgende concurrent te worden.”

Lees het volledige artikel

 

Reageer op dit artikel