nieuws

Larry van der Schoor vertrekt bij Welten

Archief

Directielid Larry van der Schoor (56) vertrekt per 1 november bij Welten Holding.

Larry van der Schoor vertrekt bij Welten

Welten meldt dat Van der Schoor de afgelopen acht jaar als statutair directeur mede verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het bedrijf.

“Zo zijn onder zijn leiding belangrijke stappen gezet, zoals de acquisitie van Capter en het uitbouwen van Welten als A-merk in de wereld van financiële instellingen en toezichthouders.”

En mocht er gespeculeerd worden over de reden van het afscheid: “Welten en Van der Schoor gaan in goede verstandhouding uit elkaar.”

Lex Hoogduin, sinds dit voorjaar voorzitter van de Raad van Commissarissen van Welten: “Wij zijn Larry dankbaar voor zijn inzet voor Welten in de afgelopen acht jaar en voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van Welten in die periode. Wij wensen hem veel succes toe in zijn verdere carrière.”

Larry van der Schoor: “Welten staat er goed voor. Dat is een mooi moment voor een nieuwe stap in mijn loopbaan waar innovatie centraal staat. Er staan belangrijke ontwikkelingen te wachten in de zich vernieuwende financiële sector. Ik heb behoorlijk scherp welke rol ik daarin zal gaan spelen en neem de tijd mij hier goed op voor te bereiden.”

In april maakte Welten bekend dat in 2013 de winst met 70% was gedaald.

In april 2013 stond Van der Schoor met een interview in AMplus en zei hij het volgende over de veranderingen in het vak:

“Je moet zowel thuis zijn in de wereld van webinars en WhatsApp als een goed gesprek kunnen voeren aan de keukentafel. Daarbij gaat het niet alleen om de verzekering, maar ook de verzekeringsbalans en het verzekeringsbedrijf. Je moet als financiële dienstverlener veel meer je license to operate kunnen uitleggen. Vroeger kon je klanten met vragen over de bedrijfsvoering doorverwijzen naar de afdeling voorlichting. Net als een moderne arts zal ook de financiële sector uit haar ivoren toren moeten komen.”

Over de sanering van de branche: “In de verzekeringssector verdwijnen ongeveer 25 banen per dag. Dit is heel simpel het gevolg als particulieren in toenemende mate gebruik maken van nieuwe media. Een groot deel van de werkzaamheden doet de klant nu zelf. Op termijn zullen er ook avatars komen waar de klant terecht kan voor zijn eerste vragen, zoals dat nu ook al het geval is bij sommige bedrijven in de reisbranche.

Over de rol van de adviseur: “Er blijft behoefte aan menselijk contact. Door heel veel zelf te doen blijft er ruimte over om met een adviseur te stoeien over echt grote, wezenlijke vragen als ‘wil ik echt doorwerken tot de AOW-leeftijd?’ Je ziet ook dat de werelden van direct writers en adviseurs steeds meer in elkaar gaan overlopen. Het intermediair zal steeds meer op pad gaan naar klanten die zich multimediaal aandienen. Direct writers zullen ook advies gaan faciliteren om een hechtere band met hun klant op te bouwen. Dat hoeft niet per se via adviesgesprekken in een spreekkamer, dat kan bijvoorbeeld ook via de webcam.”

Over het gebrek aan interesse van jongeren voor het vak: “De interesseval om in de financiële sector te werken is enorm bij jongeren. Stond er altijd wel een bank of verzekeraar in de top 3 van populairste werkgevers, nu vinden we de eerste financial op een dertiende plaats.”

Reageer op dit artikel