nieuws

DNB en AFM houden vast aan hypotheekkorting voor personeel

Archief

De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hebben vooralsnog geen plannen om de hypotheekkorting voor hun personeel af te schaffen. Beide toezichthouders volgen daarmee niet de trend in de financiële sector, meldt het FD.

DNB en AFM houden vast aan hypotheekkorting voor personeel

Volgens DNB en de AFM zijn de regelingen geen onderwerp van discussie. Uit onderzoek van het FD blijkt dat de korting die werknemers in de financiële sector traditioneel van hun werkgever krijgen op hypotheken en verzekeringen onder vuur ligt. Zo kijkt het ministerie van Financiën naar een manier om de hypotheekkorting voor bestaande gevallen fiscaal aan te pakken. Tegelijkertijd zetten financiële instellingen, zoals ASR en NN zelf het mes in de regeling voor nieuw personeel.

De werknemers van DNB krijgen 30% korting bij huisbankier ABN Amro, over het deel van de hypotheek dat wordt gedragen door de medewerker. DNB vergoedt die korting weer aan ABN Amro. Daarnaast krijgen ze nog een extra rentekorting van 0,3% als ze bankieren bij ABN Amro.

Bij de AFM krijgt personeel een compensatie van 3% op het openstaande hypotheekbedrag, met een maximum van bruto €2500 per jaar. Het maakt niet uit bij welke bank de hypotheek uitstaat.

Update:
De AFM laat nu weten dat het “deze ontwikkeling volgt”. En zegt: “Onze ambitie is om marktconform te belonen. Indien nodig, zullen we hierover het gesprek met de AFM-collega’s aangaan”.

Reageer op dit artikel