nieuws

Woekerpolisclaimclubs willen krachten bundelen

Archief

Het FD meldt vandaag dat de belangrijkste vertegenwoordigers van gedupeerde woekerpolisklanten overleggen over een verregaande vorm van samenwerking. Zodat ze samen een hogere vergoeding kunnen eisen van de verzekeraars.

Woekerpolisclaimclubs willen krachten bundelen

De gesprekken werden, volgens de krant, afgelopen zomer opgestart en gaan deze week een nieuwe fase in nu René Graafsma, partijen openlijk oproept tot een gezamenlijke aanpak.

“Als ze niet ingaan op een uitnodiging tot samenwerking, hebben ze iets uit te leggen aan hun klanten”, stelt Graafsma in het FD.

Onzekerheid
Een gezamenlijke eis zou tot een nieuwe miljardenschikking kunnen leiden voor de verzekeraars, maar zou tegelijk een einde kunnen maken aan een jarenlange periode van grote onzekerheid voor de bedrijven.

Stroef
Het overleg verloopt volgens Graafsma nu te stroef. De partijen, die vaak een commercieel belang hebben bij het helpen van gedupeerden, hanteren ieder een eigen tactiek.

Financieel Verbond
Graafsma geeft de samenwerking nu een zet met de oprichting van een nieuwe website waarop alle claimclubs, hun acties en hun tarieven te zien zullen zijn. Hij nodigt ze allemaal uit zich aan te sluiten bij het Financieel Verbond, een nieuw opgerichte organisatie. Graafsma geldt als de verbindende factor. Hij werkt op praktische punten al samen met de drie grootste namen: Pieter Lijesen van Woekerpolisproces, Ab Flipse van Woekerpolis. nl en Bert Jan Tiesinga van Wakkerpolis.

Algemeen verbindend
Verzekeraars zouden ook willen dat de gemaakte afspraken algemeen verbindend worden verklaard, zodat het over en uit is met de processen. Zo’n verklaring is alleen mogelijk als de claimclubs samen optrekken.

Ab Flipse
Voorzitter Ab Flipse van Woekerpolis. nl bevestigt tegen het FD dat er gesproken wordt over samenwerking. “Er is meer dan zomaar overleg. Maar er moet nog wel geschaakt worden.” Ook Pieter Lijesen van Woekerpolisproces zegt dat er gesproken is. “Ik sta er wel voor open.”

Reageer op dit artikel