nieuws

S&P: ‘Herverzeke​raars moeten zich aanpassen en innoveren’

Archief

Volgens Standard & Poor’s moeten herverzekeraars hun bedrijfsmodel herzien om hun belangrijke positie in een veranderende markt te handhaven.

S&P: ‘Herverzeke​raars moeten zich aanpassen en innoveren’

De lange termijn uitdagingen die herverzekeraars tegemoet gaan, kunnen niet met korte termijn en opportunistische strategieën geholpen worden, aldus de auteurs van het S&P-rapport. “Ze zullen zich moeten aanpassen door zich op nieuwe markten te richten, nieuwe producten te ontwikkelen en door de wereldgroei te ondersteunen.”

Volgens S&P lopen herverzekeraars die zich niet aan deze ontwikkelingen aanpassen, het risico hun kredietwaardigheid te verzwakken. “Een verminderende vraag heeft de concurrentie op de herverzekeringsmarkt versterkt met als gevolg lagere prijzen. Ondanks een sterke balans, heeft meer dan de helft van de door ons beoordeelde herverzekeraars te maken met deze tendens”.

Meer informatie over het rapport staat hier.

Reageer op dit artikel