nieuws

Oviro neemt Practis België over van Achmea

Archief

Achmea is zich in rap tempo aan het ontdoen van zijn buitenlandse activiteiten. Vandaag maakt de verzekeraar bekend dat het onderdeel Practis België door Oviro is overgenomen per 1 september 2014.

Oviro neemt Practis België over van Achmea

Oviro maakt daarmee op zijn beurt zijn entree op de Belgische pensioen- en levensverzekeringsmarkt. Na de overname gaat Practis België verder onder de naam BISure.

Het Eindhovense bedrijf Oviro garandeert voortzetting van de bestaande dienstverlening rondom BIS, het administratiepakket van Practis België en zal samen met de klanten onderzoeken hoe de bestaande dienstverlening kan worden geoptimaliseerd.

Met de overname wil Oviro zijn eigen producten op de Belgische markt introduceren. Deze zijn complementair aan de dienstverlening van BISure. Algemeen directeur Wim Groenen van Oviro: “Met deze overname kunnen wij de gewenste uitbreiding naar de Belgische markt sneller bewerkstelligen. Onze visie op de markt wordt gedeeld door Achmea, dit maakte het makkelijker om met elkaar te komen tot een goede overname.”

Achmea en Oviro gaan ook per 1 september 2014 een business partnership met elkaar aan voor meerdere jaren. Het partnership is gericht op het verbeteren van “de wendbaarheid van de uitvoeringsorganisatie van Achmea”.

Vorige week maakte Achmea al bekend zijn Russische acitviteiten verkocht te hebben. Volgens een woordvoerder van Achmea valt de verkoop van “het kleine onderdeel” Practis in de categorie “afstoten van niet kernactiviteiten”.

Reageer op dit artikel