nieuws

Nationale Schrijfwedstrijd 2014 in teken financiële sector

Archief

Nationale Schrijfwedstrijd 2014 in teken financiële sector

De Nationale Schrijfwedstrijd gaat dit jaar op zoek naar de beste tekst in de financiële communicatie. De AFM laat weten dat de toezichthouder daarom dit jaar ook in de jury van de wedstrijd zit.

Helder en eenduidig over “geld” schrijven, blijkt lastig. “Het gaat in de wereld van het betalingsverkeer, de spaarrekeningen en de hypotheekleningen, de pensioenen en verzekeringen immers altijd om de toekomst – en daar zijn de resultaten uit het verleden nu eenmaal geen garantie voor”, aldus de AFM.

Financiële instellingen sturen hun klanten post toe met afrekeningen, nieuwe mogelijkheden en beloftes. Welke boodschap springt er tussen al die post uit? Welke tekst is glashelder over het product of de regeling, en volstrekt eerlijk over de voetangels en klemmen? Die financiële tekst zal dit jaar de Gouden Veer winnen.

Iedereen mag tot uiterlijk 3 oktober 2014 een eigen tekst, of andermans tekst voordragen. De prijs zal gaan naar de schrijver of het team van schrijvers van de tekst. Ook teksten die in opdracht geschreven zijn, komen in aanmerking. De winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens de slotbijeenkomst. Die vindt plaats op donderdagmiddag 20 november 2014, Spui 25 in Amsterdam.

De Nationale Schrijfwedstrijd wordt dit jaar georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen en Schouten Nelissen in samenwerking met Tekstblad, tijdschrift over tekst en communicatie en met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), ZonMw, en de AFM.

Deelnemers kunnen zich hier inschrijven.

Reageer op dit artikel