nieuws

Ieke van den Burg overleden

Archief

Ieke van den Burg overleden

Op 28 september is Ieke van den Burg (62) overleden. Zij was onder andere de bestuursvoorzitter van de Stichting Toetsing Verzekeraars.

Van den Burg was vanaf de oprichting in 2009 voorzitter van de Stichting Toetsing Verzekeraars. Ze heeft zich vooral ingezet voor het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. “Mede dankzij haar inzet is het Keurmerk in de verzekeringsbranche een factor van betekenis geworden”, zegt de Stichting.

Van den Burg was van 1999 tot 2009 ook lid van het Europees Parlement voor de PvdA. Eerder was ze lid van de Sociaal-Economische Raad. Van den Burg hield zich in het Europarlement onder andere bezig met financiële en monetaire zaken en de interne markt.

Zij was verder voorzitter van Finance Watch, een organisatie die zich in Brussel bezighoudt met financiële regelgeving en die een tegenwicht wil zijn voor de lobby van de financiële sector in Brussel.

Reageer op dit artikel