nieuws

Het congres van de Federatie van Assurantieclubs gaat niet door

Archief

Komende donderdagmiddag zou er in het Achmea congrescenter in Zeist het congres van de Federatie van Assurantieclubs plaatsvinden. Maar door te weinig aanmeldingen is vanmiddag besloten het niet door te laten gaan.

Het congres van de Federatie van Assurantieclubs gaat niet door

Het congres had als thema “Ze snappen er geen jota van” en zou gaan over de kloof tussen de politiek, de branche-organisaties en de werkvloer. Sprekers als Leo de Boer van het Verbond van Verzekeraars, Wijnand van de Beek van de AFM en Pjotr van Tilburg van OAWM zouden optreden.

Bestuurslid Bernard Vroom van de Federatie zei eerder op AMweb over dit gekozen onderwerp: “De ontwikkeling van wetgeving heeft geen link meer met de praktijk. Er wordt niet of verkeerd geluisterd naar de praktijk. Neem het dossier van de vakbekwaamheidseisen. Hoe is dit ooit tot stand gekomen? Niemand begrijpt nog hoe het zit. Er is een stevige lobby geweest van het Verbond en CFD, maar het is toch raar dat het dan zo loopt. We moeten als branche leren om met één stem te spreken. Het is nu nog te veel versnipperd. We zijn eensgezind, laten we het dan ook eenduidig over het voetlicht brengen. Daar zou de winst liggen.”

Het nieuwe bestuur van de Federatie is teleurgesteld dat het congres niet doorgaat, maar wijst er op dat het vorig jaar 10 bijeenkomsten organiseerde voor de collectieve eed. En dat was een groot succes, aldus het bestuur.

Reageer op dit artikel