nieuws

HDI en Treston maken nu ook ruzie

Archief

Het FD blijft met nieuws komen rond de HDI-affaire. Vandaag meldt de krant dat HDI-Gerling € 25,5 mln eist van de Caraïbische verzekeraar Treston. Volgens HDI is Treston behulpzaam geweest bij het bestelen van HDI door zijn eigen inmiddels ontslagen topmannen Gerd en Marco M. Die zouden vooral via Treston het opgeëiste bedrag hebben ontvreemd bij HDI.

HDI en Treston maken nu ook ruzie

Volgens de krant blijkt dit uit een vonnis van het Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba van 17 juli. Die rechter besloot dat HDI het beslag op bezittingen van Treston moet opheffen. Treston werd volgens de rechter onevenredig hard getroffen door de beslaglegging.

HDI-Gerling probeerde met het beslag zijn claim op Treston kracht bij te zetten.

‘De gehele bedrijfsvoering is verlamd’ door de beslagen, klaagde Treston tegen de rechter. Daardoor kon Treston ‘haar verplichtingen jegens haar clientèle niet nakomen’, aldus de rechter. Treston geldt als de grootste assuradeur van Aruba.

In zijn oordeel overweegt de Arubaanse rechter dat HDI-Gerling andere mogelijkheden heeft voor zijn vordering op Treston.

Het vonnis onthult in dit verband dat HDI-Gerling ook al een zaak tegen Treston heeft lopen voor de Rotterdamse rechtbank. De verzekeraar kan daar nog voldoende verhaal halen op Treston, meent de Arubaanse rechter.

De voormalig HDI-Gerling-topmannen Gerd en Marco M. hebben elk een derde van de aandelen in Treston. HDI-Gerling meent dat de verkoop in 2008 van zijn Arubaanse verzekeringsportefeuille voor één Arubaanse florin aan Treston doorgestoken kaart moet zijn geweest. Vader en zoon M. leidden de onderhandelingen namens HDI-Gerling, zonder dat HDI-Gerling zou hebben geweten dat het duo stiekem de meerderheid van de kopende partij bezat.

De derde eigenaar van Treston is de Boogaard Groep. Jan Boogaard zegt tegen het FD geen rol te hebben in de aantijgingen van HDI tegen Gerd en Marco M.

HDI zegt echter tegen het FD: “Boogaard heeft controle over Treston. Maanden geleden hebben we ze laten weten geen nieuwe zaken meer met hen te doen. Alleen doorlopende zaken resteren.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Reageer op dit artikel