nieuws

De eerste twee geslaagden voor beroepsprofiel ‘Erkend Risicoadviseur’

Archief

Patrick Sanders (Van Lanschot Chabot in Den Bosch) en Hella van Nieuwaal (De Keyzer Zekerheid in Breda) zijn afgelopen vrijdag 26 september geslaagd voor het examen en hebben de persoonscertificatie ‘Erkend Risicoadviseur ontvangen. Zij zijn hiermee de eerste twee erkende risicoadviseurs in Nederland volgens het nieuwe beroepsprofiel ‘Erkend Risicoadviseur risicomanagement & bedrijfscontinuïteit’.

De eerste twee geslaagden voor beroepsprofiel ‘Erkend Risicoadviseur’

Op 26 mei jl. is het beroepsprofiel ‘Erkend Risicoadviseur’ officieel gelanceerd. Van Lanschot Chabot en De Keyzer Zekerheid zijn overigens beiden initiatiefnemers van het platform Erkend Risicoadviseur.

Met de oprichting van het beroepsprofiel ‘Erkend Risicoadviseur’ wil men een onafhankelijke standaard in de markt zetten waarmee adviseurs hun niveau zichtbaar maken. Het nationale normalisatie-instituut, NEN, heeft de competenties vastgelegd in het beroepsprofiel (NTA 8595). Het beroepsprofiel stelt naast vakkennis ook eisen aan de adviescompetenties van een adviseur.

Meer informatie over het beroepsprofiel “Erkend Risicoadviseur” staat hier.

Reageer op dit artikel