nieuws

Advicent neemt Figlo over

Archief

Advicent neemt Figlo over

Het Amerikaanse bedrijf Advicent neemt per 23 september het Nederlandse Figlo over. Beide bedrijven zeggen in eigen land marktleider te zijn in software voor financieel advies en planning voor banken, verzekeraars en financieel adviseurs. Een woordvoerster laat weten dat de naam ‘Figlo’ blijft bestaan en dat het directieteam ook intact blijft.

Naar eigen zeggen zocht Advicent wereldwijd naar een online programma waarmee het bedrijf zich kan onderscheiden en kan groeien op de Noord Amerikaanse markt. Het Nederlandse bedrijf Figlo kwam daarvoor in aanmerking.

Figlo heeft een geïntegreerd online platform voor alle vormen van financieel inzicht, overzicht en advies. Naast de adviseur hebben ook consumenten via dit programma toegang tot hun huidige en toekomstige financiële informatie. Bovendien kunnen zij online communiceren met hun financieel adviseur of bank.

Een woordvoerster laat desgevraagd weten dat de naam Figlo blijft bestaan en dat er geen consequenties voor het personeel zijn. De directie had aandelen en heeft die nu verkocht, maar blijft wel aan.

Marktleider Advicent is in Amerika en Canada bekend van zijn financiële planningssoftware NaviPlan, Profiles en marketing communicatie tool Advisor Briefcase. Met de overname van Figlo kan Advicent de productlijn uitbreiden.

advicent_wordmark_RGB_COLOR

Volgens oprichter en directeur van Figlo, Jenze Bosma, is de overname een logische stap voor beide bedrijven. “Nederland loopt voorop in het begrijpelijk maken van complexe financiële informatie en online communicatie tussen adviseur en klant”, zegt Bosma. “Binnenkort zal deze trend internationaal doorbreken. Als onderdeel van de Advicent Groep kunnen wij hier beter op inspelen en ons product nu ook wereldwijd aanbieden”.

“Consumenten willen tegenwoordig op een snelle en toegankelijke manier een goed onderbouwd financieel advies krijgen”, aldus Phil Cunningham, directeur van Advicent. “Ook vragen consumenten naar nieuwe manieren om direct te communiceren met hun financieel adviseurs. Met de technologie van Figlo kunnen we hier een belangrijke voorsprong op nemen. Dit zal de Amerikaanse en Canadese markt veranderen”.

Figlo heeft ruim 60 medewerkers en ongeveer 8.000 gebruikers.

Reageer op dit artikel