nieuws

Achmea vormt inkoopblok met ziekenhuizen

Archief

Zorgverzekeraar Achmea gaat samen met 12 ziekenhuizen dure medicijnen inkopen. Met de gezamenlijke inkoop hopen de samenwerkende partijen hoge kortingen te bedingen bij de fabrikanten.

Achmea vormt inkoopblok met ziekenhuizen

Onder meer het VUmc, het Academisch Medisch Centrum en het Erasmus MC doen mee met de inkoopactie. De gebundelde inkoopkracht moet een miljoenenbesparing opleveren die ten goede komt aan de zorg in ziekenhuizen, de premiebetaler en innovaties in de zorg, aldus Achmea.

De zorgverzekeraar ziet het initiatief als een doorbraak van de huidige gang van zaken, waarbij nu zo’n 90 Nederlandse ziekenhuizen zelfstandig onderhandelen met de fabrikanten en de kosten van de middelen vervolgens in rekening brengen bij de zorgverzekeraars. De verwachte besparing van de inkoopactie wordt geschat op 1 miljard euro per jaar.

Reageer op dit artikel