nieuws

Tom Kliphuis bestuursvoorzitter VGZ

Archief

Tom Kliphuis heeft weer een baan na zijn vertrek bij NN. Hij begint op 3 september 2014 als voorzitter van de Raad van Bestuur bij Coöperatie VGZ. Hij volgt daarmee Rob Hillebrand op, die op 1 juli zijn functie om gezondheidsredenen heeft neergelegd.

Tom Kliphuis bestuursvoorzitter VGZ

Tom Kliphuis (50) heeft ervaring in de verzekeringssector. Hij werkte voor ING Insurance als CEO in Mexico en Chili en was lange tijd verantwoordelijk voor de verzekerings- en pensioenactiviteiten van ING in Centraal- en Zuid-Europa. Zijn meest recente functie was CEO-Benelux, waar hij onder andere leiding gaf aan Nationale-Nederlanden, met een balanstotaal van € 70 miljard, een premie-inkomen van € 6 miljard en bijna 6.000 fte de tweede algemene verzekeraar van Nederland.

Uitdaging
‘Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging’, aldus Tom Kliphuis in het persbericht. ‘Als tweede zorgverzekeraar van Nederland staat Coöperatie VGZ midden in een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van onze tijd: het organiseren van goede, betaalbare gezondheidszorg. Een prachtig doel waar ik me graag aan committeer.’

‘We zijn verheugd over de benoeming van Tom Kliphuis’, aldus Rudy van der Meer, voorzitter van de Raad van Commissarissen. ‘Met Tom Kliphuis krijgt Coöperatie VGZ een door de wol geverfde voorzitter die de kennis en ervaring heeft om de verzekeringstechnische en zorginhoudelijke activiteiten van de organisatie met elkaar te verbinden.’

Voltallig
Met de benoeming van Tom Kliphuis is de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ weer voltallig. Naast Tom Kliphuis bestaat de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ uit Kees Hamster (CFO) en Ab Klink (portefeuille Zorg). De benoeming van Tom Kliphuis is onder voorbehoud van goedkeuring door de Ledenraad van Coöperatie VGZ en instemming door de Ondernemingsraad.

Reageer op dit artikel