nieuws

Nieuwe ronde verlagingen hypotheekrente

Archief

Er lijkt geen einde te komen aan de daling van de al historisch lage hypotheekrente. Hypotheekverstrekker Obvion, dochter van Rabobank, verlaagde dinsdag de tarieven voor zijn belangrijkste hypotheken met 0,1%. SNS Bank kondigde afgelopen vrijdag al een nieuwe renteverlaging aan.

Nieuwe ronde verlagingen hypotheekrente

De tienjaarsrente voor een hypotheek op basis van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bedraagt nu bij Obvion 3,4%. Bij SNS is dat 3,35%. De hypotheekrente daalt gestaag doordat banken de afgelopen maanden steeds goedkoper geld konden lenen op de internationale kapitaalmarkt.

De Hypotheekshop becijferde eerder deze maand dat de rente op een NHG-hypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar voor het eerst onder de 3,5% is gezakt. Begin dit jaar moest op een vergelijkbare lening nog 4,05% worden betaald.

Volgens Martin Hagedoorn van De Hypotheekshop, biedt de Belgische financiële instelling Argenta momenteel de laagste rente. “Op basis van 10 jaar vast en NHG is daar nu 2,9% haalbaar, met de storting van spaargeld op een rekening bij Argenta. Een onvoorstelbaar laag percentage”, aldus Hagedoorn tegen het ANP.

Financieel experts voorzien, op basis van de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt, dat de hypotheekrente voorlopig laag blijft. “Voor kopers is het een gunstige tijd op de woningmarkt, niet alleen starters, maar door de herstellende huizenprijzen ook voor doorstromers’”, zegt Hagedoorn.

Onlangs liet de Vereniging Eigen Huis weten dat de hypotheekverstrekkers nog behoorlijke marges maken op hypotheken.

 

Reageer op dit artikel