nieuws

Netpolis: Audi-bestuurder krijgt vaker boete

Archief

Bestuurders van een Audi krijgen relatief vaak een boete. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van verzekeraar Netpolis onder ruim 1000 automobilisten. Elke ondervraagde Audi-rijder krijgt jaarlijks minstens een boete voor te hard rijden. Ook voor het rijden door rood en fout parkeren gaan zij relatief vaak op de bon.

Netpolis: Audi-bestuurder krijgt vaker boete

Bestuurders van een Kia gaan het minst vaak op de bon, al staan ze wel in de top-3 van automobilisten die betrapt worden op het rijden met te veel alcohol. Ook bestuurders van Seats en Citroëns worden daar relatief vaak op gesnapt en voor bekeurd.

Mensen die een Seat rijden, worden sowieso vaak beboet. Ze volgen op ruime afstand van de Audi-rijders, maar nog altijd krijgt 4 procent van de Seat-bestuurders meer dan 10 boetes per jaar.

Verder blijkt uit het onderzoek dat Mercedes-bestuurders het minst vaak een boete krijgen voor het rijden door rood licht en dat Opel-rijders het minst vaak betrapt worden op een snelheidsovertreding.

Reageer op dit artikel