nieuws

HDI-Gerling snijdt in sponsoring

Archief

De fraudezaak bij verzekeraar HDI Gerling heeft gevolgen voor een aantal sportevenementen. Het nieuwe management stopt de sponsoring van autoracen, golf, tennis en wielrennen. Dat schrijft het AD.

HDI-Gerling snijdt in sponsoring

Met het nieuwe sponsorbeleid maakt de Rotterdamse verzekeraar HDI-Gerling, volgens de krant, “korte metten met de oude bedrijfscultuur, waar persoonlijke hobby’s van topbestuurders werden gesteund met sponsordeals”.

Het Duitse moederconcern Talanx laat weten dat de sponsoring wordt beëindigd van autoraceteam Snoeks Racing, een meerdaags jeugdgolftoernooi in Noordwijk en het tennistoernooi Rotterdam Open.

“Het nieuwe bestuur heeft als doel minder geld uit te geven aan sponsoring en het in lijn te brengen met de activiteiten van het bedrijf”,  zegt de voorlichter tegen het AD.

Ook de sponsoring van de Zesdaagse in Ahoy is zeer onzeker. In 2013 was HDI nog de nieuwe geldschieter van het wielerfestijn. Die bijdrage is dit jaar al fors teruggebracht. Een definitief besluit over de toekomst is nog niet genomen.

Alleen het sponsorcontract met Feyenoord is onlangs verlengd, aldus de voorlichter. “Omdat voetbal een belangrijk marketinginstrument is.”

4 jaar geleden, onder aanvoering van de inmiddels vertrokken bestuursvoorzitter Bert S., werd de industriële verzekeraar echt actief in sportsponsoring. De naamsbekendheid moest fors omhoog, was het motto. Er kwam daarop enige kritiek, want HDI-Gerling doet geen zaken met consumenten.

Reageer op dit artikel