nieuws

Financiële en zakelijke dienstverleners werken samen voor duurzame economische groei

Archief

De financiële en zakelijke dienstverleners in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) gaan samenwerken om de economische groei in de regio te bevorderen.

Financiële en zakelijke dienstverleners werken samen voor duurzame economische groei

Gisteren ondertekenden Jaap Winter, voorzitter van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam, Carla Kiburg, bestuurder van FNV Finance, Hans van der Noordaa, voorzitter van het cluster Financiële en Zakelijke Dienstverlening en burgemeester Eberhard van der Laan namens Gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic Board hiertoe een convenant.

Kosteloos
Het convenant moet een nieuwe impuls geven aan de inzet en activiteiten van financiële en zakelijke dienstverleners voor de regionale economische ontwikkeling. Er wordt gestart met een programma om MKB-ers met financieringsvraagstukken te ondersteunen bij het opstellen van businessplannen. Daarin worden gedurende zes maanden 10 tot 15 MKB-ers kosteloos begeleid door experts van financiële en zakelijke dienstverleners. De ondertekenaars willen uiteindelijk komen tot een structureel programma voor het MKB. De komende maanden wordt door de partijen ook een onderzoek gedaan of de MRA gepositioneerd kan worden als hét kenniscentrum voor veilig en betrouwbaar betalingsverkeer.

Hernieuwd aanbod
De krimp in werkgelegenheid vraagt aandacht voor duurzame werkgelegenheidsontwikkeling. De partijen gaan in overleg met onderwijsinstellingen om te komen tot een hernieuwd aanbod van financiële opleidingen in de MRA dat volgend schooljaar van start moet gaan.

Werkgelegenheid
Het economisch belang van de financiële en zakelijke dienstverleners voor de MRA is groot, zo laat de organisatie weten. Het cluster heeft een aandeel van 34% in de totale economie, dit percentage ligt voor de stad Amsterdam nog fors hoger (44%). De financiële en zakelijke dienstverleners bieden werkgelegenheid aan ruim 29% van de mensen in Amsterdam. Carla Kiburg: “Het terugwinnen van vertrouwen, duurzame ontwikkeling van werkgelegenheid en gespecialiseerde opleidingen in de financiële sector in de MRA zijn een must voor werknemers, inwoners en de status van Amsterdam.”

Reageer op dit artikel