nieuws

De Goudse gaat naam ‘ISIS-verzekering’ niet wijzigen

Archief

Een ongelukkige samenloop van omstandigheden brengt De Goudse niet van zijn stuk. De verzekeraar werd door twitteraars aangesproken op een ongelukkige verzekeringsnaam: de ISIS-verzekering voor mensen die voor langere tijd naar het buitenland gaan. Maar De Goudse behoudt de naam, vertelt het aan het AD.

De Goudse gaat naam ‘ISIS-verzekering’ niet wijzigen

Want van een link met de radicaalislamitische beweging ISIS die de laatste tijd voor opschudding zorgt in Syrië en Irak is uiteraard geen sprake. De verzekering bestaat al zestig jaar. “De naam ISIS staat al sinds 1954 voor International Students Insurance Services”, zegt Bernardo Walta, directeur commercie bij De Goudse. “ISIS is een van de grootste verzekeraars in de markt voor mensen die voor langere tijd naar het buitenland reizen.”

Walta zegt bijna geen reacties te krijgen op de opvallende naam. “En dat geldt ook voor de verzekeringsadviseurs met wie wij samenwerken. Op dit moment zijn wij dan ook niet van plan de naam aan te passen.” De verzekering wordt ook aangeboden door onder meer Joho Insurances en reisbureau Kilroy.

Reageer op dit artikel