nieuws

Britse dochter Aegon krijgt forse boete

Archief

Stonebridge, onderdeel van Aegon, heeft een boete van £ 8,4 mln (€ 10,6 mln) gekregen van de Britse AFM.

Britse dochter Aegon krijgt forse boete

De Britse toezichthouder Financial Conduct Authority (FCA) vindt dat de Aegondochter in de periode tussen april en december 2012 verzekeringsproducten heeft laten aanbevelen door onvoldoende gekwalificeerde medewerkers.

Daarbij zou de aankoop van duurdere producten zijn aanbevolen en klanten actief zijn afgeraden om polissen op te zeggen.

Volgens de FCA heeft de telefonische verkoopafdeling van Stonebridge zijn klanten geen duidelijke, eerlijke en gebalanceerde informatie verschaft. De autoriteit vindt ook dat het bedrijf in zijn systemen en controlemechanismen onvoldoende aan de FCA-eisen heeft voldaan.

Stonebridge voerde een eigen onderzoek naar de kwestie uit en heeft inmiddels £ 400.000 aan klanten in het VK terugbetaald. In totaal zouden mogelijk 486.444 klanten in Groot-Brittannie en andere landen in de Europese Unie schade hebben ondervonden van de door de FCA beboete praktijken.

Stonebridge bevestigt de bevindingen van de FCA op zijn eigen website, en geeft daarbij aan dat deze de solvabiliteit niet aantasten.

Reageer op dit artikel