nieuws

Amerikaanse verzekeraar betaalt dwangsom van $21.000 af met emmers kleingeld

Archief

Adriana’s Insurance Services, een Californische verzekeraar, heeft een dwangsom aan een klant afbetaald in emmers kleingeld. De verzekeraar moest de 76-jarige Andres Carrasco $ 21.000 (ruim € 15.000) betalen en deed dat in zeventien emmers met stuivers, dubbeltjes en kwartjes.

Amerikaanse verzekeraar betaalt dwangsom van $21.000 af met emmers kleingeld

Adriana’s Insurance Services moest het bedrag betalen omdat een medewerker Carrasco zou hebben aangevallen tijdens een discussie over het annuleren van de autoverzekering van de 76-jarige. De rechter veroordeelde de verzekeraar tot het betalen van de $ 21.000 dollar. Adriana’s Insurance Services leverde het bedrag vervolgens in zeventien emmers met kleingeld af bij de advocaat van Carrasco.

“Ik vermoed dat ze tussen de 30 en 50 kilo per stuk wegen, omdat ik ze niet op kan tillen”, zegt de advocaat. “Het is beledigend voor mijn cliënt. Hij is 76 en heeft net een herniaoperatie gehad. Hij voelt zich onmenselijk behandeld.” Carrasco zei ‘teleurgesteld’ te zijn over de behandeling. Zijn advocaat heeft de verzekeraar gevraagd de emmers te verwijderen en in plaats daarvan een cheque te sturen.

Reageer op dit artikel