nieuws

ZLM Verzekeringen had ‘goed 2013’

Archief

Ondanks perioden met flinke stormschade was 2013 weer een goed jaar voor ZLM. Het jaarverslag toont een positief resultaat over het afgelopen jaar van ruim 12.5 miljoen euro na betaling van belastingen. De winst is volledig toegevoegd aan de algemene reserve, zo laat de verzekeraar weten.

ZLM Verzekeringen had ‘goed 2013’

Het klanten- en polisbestand van ZLM groeit nog steeds gestaag, aldus ZLM. ”Het feit dat bijna 10% van de autobezitters in Nederland de auto definitief weg doet of inruilt voor het gebruik van een ‘deelauto’ heeft geen effect op onze groei. Wel is een verschuiving zichtbaar. Verzekerden stappen vaker over op een kleinere en zuinigere auto en de allriskverzekeringsdekking wordt vaker omgezet naar een dekking voor alleen wettelijke aansprakelijkheid of wettelijke aansprakelijkheid gecombineerd met beperkt casco”.

Klanttevredenheid
De focus op klanttevredenheid zorgde in 2013 voor de vierde keer op rij voor een eerste plaats in het klanttevredenheidsonderzoek van het Verbond van Verzekeraars. ZLM kreeg een 8,4 als rapportcijfer.

Gunstig
Ook het jaar 2014 lijkt tot nu toe gunstig te verlopen voor ZLM Verzekeringen. “Het aantal klanten en polissen blijft nog steeds gestaag groeien”.

ZLM kent als werkgebied alleen de provincies Noord-Brabant en Zeeland, waar het ruim 210.000 voornamelijk particuliere klanten heeft.

Reageer op dit artikel