nieuws

NN Group benoemt Robin Spencer tot CEO International Insurance

Archief

NN Group heeft de Engelsman Robin Spencer (44) aangesteld als CEO van International Insurance. Hij zal beginnen als lid van de raad van bestuur van NN Group per 1 augustus 2014. Op 1 september zal hij de verantwoordelijkheid overnemen voor International Insurance, dat Insurance Europe, Japan Life, Japan Closed Block VA en NN omvat.

NN Group benoemt Robin Spencer tot CEO International Insurance

Spencer was eerder CEO Aviva UK & Ireland General Insurance, CEO en CFO Aviva Canada en 2010-2012 Aviva Group Chief Risk Officer. Hij heeft meer dan 19 jaar ervaring in de verzekeringssector met leven-, schade-en vermogensbeheer in het Verenigd Koninkrijk en internationaal.

“Ik ben blij dat Robin Spencer de internationale verzekeringsactiviteiten van NN Group zal leiden,” aldus Lard Friese, CEO van NN Group. “Robin is een ervaren leidinggevende die uitgebreide internationale leven en niet-leven ervaring in ons team brengt. Hij heeft een uitstekende track record in het verbeteren van de winstgevendheid, het beheer van duurzame groei en het genereren van cash. En dat is een belangrijk element van de internationale bedrijfsstrategie van NN.”

Ook heeft NN bekend gemaakt dat David Knibbe met ingang van 7 juli benoemd is tot lid van de Raad van Bestuur en per 1 september 2014 tot CEO Nederland Verzekeringen. Hij is verantwoordelijk voor NN’s verzekerings- en bancaire activiteiten in Nederland en alle wereldwijde IT-zaken.

Vorige week ging NN naar de beurs.

Reageer op dit artikel