nieuws

‘Er is vraag naar aandelen Nationale-Nederlanden’

Archief

Er lijkt genoeg vraag te zijn naar de aandelen van het nieuwe beursfonds Nationale-Nederlanden. Zakenbankiers in Londen die betrokken zijn bij deze beursgang, een van de grootste in Europa dit halfjaar, zien voldoende vraag naar de eerste pluk aandelen die huidig moederbedrijf ING te koop zet, zo meldt het FD vandaag.

‘Er is vraag naar aandelen Nationale-Nederlanden’

Volgens de krant zal de prijs binnen de opgegeven bandbreedte liggen. Waar ING half juni aankondigde dat de introductieprijs tussen de € 18,50 en € 22 zal liggen, geven bronnen in Londen aan dat nu wordt uitgegaan van een prijs tussen de € 19,50 en € 20,50.

ING verkoopt morgen bij de beursgang 70 miljoen van de 350 miljoen aandelen, ofwel 20%. Als de prijs precies in het midden valt, op € 20, is NN Group gewaardeerd op € 7 miljard.

Een Londense bankier van een van de begeleidende banken ziet zo veel vraag, dat hij het ‘jammer vindt dat ING vasthoudt aan de verkoop van 20%’, want ‘ze zouden veel meer kunnen verkopen’, aldus het FD.

De zaak van de woekerpolisdossiers zou slechts een beperkte rol spelen, menen deskundigen. Het geldt immers voor alle Nederlandse verzekeraars en zou al meegenomen zijn in de prijs.

Reageer op dit artikel