nieuws

Aon kijkt naar overstromingsverzekering

Archief

Volgens het FD kijkt Aon Nederland samen met enkele grote spelers, naar mogelijkheden om de overstromingspolis aan te bieden door een herverzekering. Dat is mede mogelijk dankzij een door Aon gemaakt risicomodel, zo meldt de krant.

Aon kijkt naar overstromingsverzekering

Een verzekering tegen overstromingsrisico staat al langer op de agenda in Nederland. Maar tot nu toe kwam het niet van de grond. Vorig jaar kwamen de verzekeraars met een gezamenlijk voorstel voor een verplichte overstromingsdekking.

Dat idee werd direct van tafel geveegd door toezichthouder ACM, die meende dat het collectieve plan slecht was voor de concurrentie.

Destijds stelden de verzekeraars dat dit risico voor individuele polissen onbetaalbaar is.

Die situatie is veranderd, zegt Lex Geerdes van Aon Nederland, de grootste verzekeringsmakelaar van het land, nu tegen het FD. Herverzekeren van grote risico’s, het doorverkopen ervan aan een derde partij, is standaard in de branche, maar was tot nu toe erg duur voor overstromingen. De laatste jaren staan de prijzen van herverzekering echter onder druk door opkomst van alternatieven waarbij grote risico’s via de kapitaalmarkt direct bij beleggers worden geplaatst.

“Tegelijk blijft de capaciteit van herverzekeraars groeien. Het aanbod is groter dan de vraag. Dat maakt zo’n voorstel economisch aantrekkelijker”, aldus Geerdes.

Reageer op dit artikel