nieuws

Verkoop woningen stijgt hard

Archief

Het Kadaster registreerde vorige maand 11.966 verkochte woningen, 43,6% meer dan in mei 2013. Vergeleken met april 2014 bedraagt de stijging 11%.

Verkoop woningen stijgt hard

De verkoop van hoekwoningen ging met 49,6% het hardst omhoog. Bij 2-onder-1-kapwoningen is de stijging het minst groot met 32,2%.

In alle Nederlandse provincies zaten de woningverkopen vorige maand in de lift. In Utrecht was de stijging, net als in april, het grootst met een plus van 63,4%. Zeeland (plus 17,5%) liet de kleinste stijging zien.

Dankzij de stevige groei van de huizenmarkt werden er ook veel meer hypotheken verstrekt. Het Kadaster registreerde in mei 17.775 nieuwe leningen, 40,7% meer dan een jaar eerder. Het aantal executieveilingen van woningen nam vorige maand met bijna een derde toe tot 207.

Reageer op dit artikel