nieuws

Pieter Lijesen neemt geen genoegen met compensatie Aegon

Archief

Vanmorgen werd bekend dat Aegon zijn woekerpolisklanten gaan compenseren. Maar de Stichting Woekerpolisproces van Pieter Lijesen kondigde meteen aan een nieuwe rechtszaak tegen Aegon te beginnen omdat de verzekeraar een veel lagere vergoeding aan houders van een Koersplan-polis uitkeert dan de Hoge Raad een jaar geleden gelastte. Dat maakte voorzitter Pieter Lijesen van de stichting vanmorgen bekend.

Pieter Lijesen neemt geen genoegen met compensatie Aegon

Volgens Lijesen moet Aegon op basis van de uitspraak van de Hoge Raad een bedrag van 1000 tot 1500 euro per polishouder vergoeden. Dat komt voor de restgroep uit op ongeveer 1 miljard euro. “Aegon betaalt nu 150 à 200 miljoen euro, een vijfde van wat het volgens de Hoge Raad zou moeten zijn.”

Stichting Woekerpolisproces werd vorig jaar door Aegon uitgenodigd om samen met Stichting Koersplandewegkwijt te onderhandelen over schadevergoeding voor de restgroep. In het voorjaar staakte de stichting de gesprekken.

Lijesen zei verbaasd te zijn dat Stichting Koersplandewegkwijt wel akkoord is gegaan met de door Aegon geboden compensatie. “Aegon heeft in feite de jurisprudentie aan zijn laars gelapt.”

Koersplandewegkwijt benadrukt echter op zijn beurt dat de 30.000 gedupeerden die bij haar zijn aangesloten vorig jaar gemiddeld 1800 euro compensatie hebben ontvangen. Maar dat kwam eigenlijk door een procesfout in de zaak bij de Hoge Raad, stelt voorzitter Godfried Sippel. Hij erkent dat mensen die niet bij zijn stichting zijn aangesloten nu veel minder compensatie krijgen, namelijk gemiddeld ruim 400 euro. “Maar het gaat wel om een redelijke en marktconforme regeling”, aldus Sippel.

Reageer op dit artikel