nieuws

OM start onderzoek naar gang van zaken bij HDI Gerling

Archief

Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar een miljoenenfraude door de top van de Rotterdamse verzekeringsmaatschappij HDI Gerling, zo meldt de Telegraaf. Gisteren maakte DNB al bekend dat er van alles mis was bij HDI Gerling. Bestuurders van de industriële verzekeraar kochten voor bijna 10 miljoen euro een zeiljacht, raceauto’s en een luxe villa op Mallorca, op kosten van de zaak.

OM start onderzoek naar gang van zaken bij HDI Gerling

De Telegraaf meldt dat tegen ex-topman Bert S. van HDI Gerling inmiddels aangifte is gedaan door zijn voormalige werkgever. S. zou zichzelf, zijn vrienden en collega-bestuurders hebben verrijkt door op sluwe wijze miljoenen euro’s van zijn werkgever achterover te drukken. S. werd vorig jaar op staande voet ontslagen.

De fraude werd in 2013 na een tip blootgelegd door DNB. De toezichthouder maakte vervolgens mede bezwaar tegen de wijze waarop het toezicht binnen de verzekeraar was georganiseerd. Zo bleek topman S. tegelijk ceo, de hoogste financieel bestuurder én risicomanager.

Bert S. ontkent de zelfverrijking tegen de Telegraaf: “Dat is de grootst mogelijke onzin. Ik betaalde een bedrijfsfeestje voor het personeel nog uit mijn eigen zak. Ze proberen me zwart te maken”.

Reageer op dit artikel