nieuws

Nibud begint met partners Startpunt Geldzaken

Archief

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL) bundelen hun kennis over geldzaken in het nieuw te ontwikkelen Startpunt Geldzaken. De vier partijen vinden dat het voor consumenten nu te lastig is om goede onafhankelijke informatie over geld te krijgen.

Nibud begint met partners Startpunt Geldzaken

De informatie is te veel versnipperd bij verschillende partijen aanwezig, aldus de betrokken partijen. Het Startpunt Geldzaken moet het voor alle inkomensgroepen eenvoudiger maken om met hun geldvragen aan de slag te gaan. De consument die wil weten of beleggen iets voor hem is, hoe hij zijn inkomen na pensionering veilig kan stellen en hoe hij beter kan rondkomen; moet straks online informatie vinden bij het Startpunt Geldzaken, aldus het Nibud.

Inkomen
Uitgangspunt voor het initiatief is de consument die met zijn geldzaken aan de slag wil, of hij nu een hoog of laag inkomen heeft.

Nibud
Gerjoke Wilmink, directeur Nibud: ‘Wat wij heel belangrijk vinden is dat we de consument direct handelingsperspectief kunnen geven als hij bij ons komt met een geldvraag. Door samen te werken met deze partijen die net als het Nibud onafhankelijke informatie bieden, kunnen we de consument beter bedienen. Hij kan direct aan de slag en daar is veel winst te behalen.’

VEH
Rob Mulder, directeur VEH: ‘De laatste jaren zien we dat huizenbezitters vaker worden geconfronteerd met financiële vraagstukken waar wij als VEH niet de finesses van weten, zoals de noodzaak tot besparen, beleggingen, pensioenen en erfrecht. Het is daarom bijzonder prettig om mee te werken aan dit Startpunt Geldzaken waarin expertise op al deze gebieden wordt gebundeld.’

VEB
Jan Maarten Slagter, directeur Vereniging VEB NCVB: ‘Consumenten die willen gaan beleggen moeten ook op alle andere fronten hun geldzaken goed hebben geregeld. Beleggen is niet een actie op zich, het moet bij je totale financiële plaatje passen. In het Startpunt Geldzaken worden al die punten meegenomen.’

FPSB NL
Angelo van Nies, voorzitter FPSB NL: ‘Adviseurs helpen consumenten bij het in kaart brengen van hun financiële toekomst. Op dat terrein spelen zo veel zaken dat het een meerwaarde is om in dit Startpunt Geldzaken te kunnen samenwerken met de andere organisaties.’

Relevant 
Het Startpunt Geldzaken wil diverse thema’s dekken die voor alle inkomensgroepen relevant zijn. Zoals: budgettering en besparing, huis en hypotheek, sparen en beleggen, pensioen en financiële planning. Het Startpunt wil de consument ook de weg wijzen naar concreet advies en onafhankelijke betrouwbare informatie.

De bedoeling is dat het Startpunt Geldzaken via zo veel mogelijk sites van diverse organisaties te benaderen is. Na de zomer zal het Startpunt Geldzaken als pilot beginnen.

Reageer op dit artikel