nieuws

CVC kijkt naar Reaal en ASR

Archief

Investeringsmaatschappij CVC Capital onderzoekt de mogelijkheden om belangen te nemen in de genationaliseerde Nederlandse verzekeraars ASR en Reaal. Dat meldde persbureau Bloomberg gisteren.

CVC kijkt naar Reaal en ASR

Het Britse CVC zou een belang willen nemen in ASR. CVC en ASR zouden vervolgens samen een bod willen uitbrengen op Reaal, onderdeel van het vorig jaar genationaliseerde SNS Reaal.

Volgens de bronnen hebben meerdere investeerders de Nederlandse verzekeraars in het vizier. CVC probeerde vorig jaar al SNS Reaal over te nemen, toen dat concern in grote financiële problemen verkeerde. In plaats daarvan werd het bedrijf echter genationaliseerd.

Vandaag
Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (Financiën) licht de Tweede Kamer vandaag in over zijn plannen met de verzekeraars. Begin deze maand gaf hij al aan dat de verkoop van de verzekeringsactiviteiten van SNS Reaal deze zomer zal beginnen.

Voorwaarden
Reaal wordt verkocht via een onderhandse verkoop, waarbij een brede groep partijen wordt uitgenodigd een bod te doen. Ook ASR mag onder voorwaarden meebieden.

ASR onderzoekt of het kan optrekken met minderheidsaandeelhouders om een overname mogelijk te maken. Een woordvoerder van ASR liet aan Bloomberg weten dat het bedrijf met geïnteresseerde partijen zal gaan praten, nadat de plannen van Dijsselbloem in het parlement zijn besproken.

Te vroeg
SNS liet weten dat het te vroeg is voor een reactie.

Reageer op dit artikel