nieuws

Aon wil dat jongeren gaan ondernemen

Archief

Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon en Stichting Jong Ondernemen gaan samen jongeren in het voortgezet onderwijs stimuleren hun eigen bedrijf op te zetten.

Aon wil dat jongeren gaan ondernemen

Jong Ondernemen heeft een aantal specifieke programma’s in de markt gezet. Aon zet op zijn beurt medewerkers in om de jongeren te begeleiden op hun weg naar ondernemerschap en ondernemend gedrag.

De organisaties tekenden daarvoor vandaag een samenwerkingsovereenkomst.

Kennis overbrengen
Door de samenwerking kunnen komend schooljaar zo’n 360 leerlingen binnen het voortgezet onderwijs kennismaken met ondernemerschap via het Jong Ondernemen project YES! (Young Entrepreneurs at School). Hierbij wordt in eerste instantie gekeken naar zogenoemde ‘achterstandswijken’ in grote steden.

Medewerkers van Aon worden gekoppeld aan scholen binnen het voorgezet onderwijs in een regio naar keuze. Daarnaast gaan ze fungeren als zakelijk begeleider binnen het project YES! (in de vorm van 7 lessen).

Ze schrijven een ondernemingsplan, doen marktonderzoek en regelen de inkoop, productie en verkoop van hun product of dienst. Ze vergaren hun eigen startkapitaal door de verkoop van aandelen, betalen belasting en leggen verantwoording af aan hun aandeelhouders. Onder begeleiding van een docent en externe begeleider runnen de deelnemers – binnen de meeste programma’s – een jaar lang hun eigen bedrijf.

“Wij willen graag talentvolle jongeren stimuleren en ondersteunen bij het inrichten van hun toekomst,” zegt Dorine Wekking, directeur HR bij Aon. “Jong Ondernemen heeft de programma’s en een groot netwerk van scholen en jonge ondernemers. We focussen ons in eerste instantie op scholen waar talentvolle jongeren minder kansen krijgen dan ze verdienen,” vertelt Wekking.

Reageer op dit artikel