nieuws

Niek Hoek ziet Delta Lloyd fors doorgroeien op hypotheekmarkt

Archief

Over het eerste kwartaal van dit jaar nam het aantal nieuw afgesloten hypotheken bij Delta Lloyd met 234% toe, oftewel voor € 380 mln. Een jaar eerder was dat nog € 114 mln. Delta Lloyd heeft nu voor € 16 miljard aan hypotheken op de balans staan, zo schrijft het FD vandaag.

Niek Hoek ziet Delta Lloyd fors doorgroeien op hypotheekmarkt

De explosieve groei van Delta Lloyd in de markt voor hypotheken zal nog wel even doorzetten. Niek Hoek zegt dat er nog ruimte in de balans zit om in hetzelfde tempo verder te groeien, aldus de bestuursvoorzitter vandaag in het FD.

Herstel
Volgens Hoek is de explosieve groei het gevolg van een aantal factoren. “We zien de woningmarkt herstellen. Er komen meer aanvragen voor hypotheken binnen. Bovendien slaat ons aanbod om te differentiëren in prijs goed aan.”

Delta Lloyd bepaalt het rentetarief aan de hand van de verhouding tussen het leenbedrag en de waarde van het huis. Hoe gunstiger die verhouding, hoe gunstiger het tarief.

Gat
Daarnaast bevestigt Hoek dat verzekeraars in het gat springen dat de banken laten vallen. Door de nieuwe kapitaaleisen willen partijen als ABN Amro, Rabo en ING hun marktaandeel in de hypotheekmarkt verlagen.

Voor verzekeraars sluiten langjarige hypotheken juist perfect aan bij levensverzekeringen en hoeven zij daarvoor geen extra kapitaal aan te houden.

Reaal
Over de eventuele overname van Reaal door Delta Lloyd, zegt Hoek dat het voor hem geen ‘must have’ is op de Nederlandse markt. “We hebben meer dan voldoende distributiekracht op deze markt van onszelf en mede dankzij bijvoorbeeld allianties in de zorg met CZ.”

Reageer op dit artikel