nieuws

Hans van Ommen klaagt bij Reclame Code Commissie over Independer

Archief

Hans van Ommen diende bij de Reclame Code Commissie (RCC) een klacht in tegen Independer. Hij vindt dat in de commercial de verzekeraar als een “zwakbegaafde karakterloze gehoorzame slaafse homoseksueel” wordt neergezet.

Hans van Ommen klaagt bij Reclame Code Commissie over Independer

Van Ommen, al lang actief in de verzekeringsmarkt en nu aanbieder van verzekeringssoftware, schrijft in een brief aan de RCC dat Independer in de reclamefilm niet alleen verzekeraars, maar ook “het volledige onafhankelijke intermediair” belachelijk wordt gemaakt.

Van Ommen in de correspondentie: “In deze commercial wordt een verzekeraar toegesproken door dat enge mannetje van Independer. De persoon die de verzekeraar speelt, gedraagt zich als een zwakbegaafde karakterloze gehoorzame slaafse homoseksueel. Ik ervaar deze commercial als een belediging voor zowel homoseksuelen als voor de hele verzekeringsbedrijfstak.”

Mannetje
Volgens hem speelt “het mannetje van Independer” de rol van iemand die in een oogwenk ziet of een verzekeringsproduct goed is of niet.

“Dit is een volstrekt idiote voorstelling van zaken en de consumenten worden hier volledig op het verkeerde been gezet. Het doorgronden van verzekeringsproducten vergt niet alleen een grote kennis van de beschikbare markt, maar tevens een grondige kennis over de verzekeringsnoden van de consument”, aldus Van Ommen.

Klacht
Hij maakt bezwaar tegen het beeld dat Independer van verzekeraars en adviseurs oproept en hoopt dat velen uit de verzekeringsbedrijfstak zijn klacht zullen willen ondersteunen.

Van Ommen constateert ook dat de RCC geen reclamecode heeft die relevant is voor dienstverleners die producten vergelijken. Van Ommen: “Ook heb ik gezocht naar een reclamecode die relevant is voor verzekeringen. Deze heb ik niet aangetroffen.”

De RCC laat desgevraagd weten dat vandaag wordt besloten of de klacht in behandeling wordt genomen.

Reageer op dit artikel