nieuws

Dela komt met NotarisService voor de leden

Archief

Veel Nederlanders hebben geen testament. Dat vindt Dela geen goede zaak en daarom kunnen de leden nu tegen een vast tarief aktes op laten maken.

Dela komt met NotarisService voor de leden

Uit onderzoek van Dela blijkt dat 60% van de volwassen Nederlanders geen testament heeft. Terwijl 45% van die mensen het wel zou willen regelen. Redenen voor het niet hebben van een testament? Dat zijn vooral gedachtes als: ‘het komt later wel’. Men is ook van mening dat er niets te verdelen valt, of men vindt het te duur.

Goed voor elkaar regelen
Algemeen directeur Edzo Doeve van Dela zegt: “We geloven in een waardig afscheid voor iedereen, maar we geloven vooral dat we er zijn voor elkaar. Daarom willen wij leden van onze coöperatie helpen om het vooraf goed te regelen, passend bij hun situatie en tegen een laagdrempelige prijs.”

Drempels verlagen
Dela wil het dus goedkoop houden. Voor een samenlevingscontract en een schenkingsakte betalen leden € 200, huwelijkse voorwaarden kosten € 500 en 1 testament èn 2 testamenten voor partners kosten € 325. Voor deze bedragen ontvangt een lid ook nog maatwerk, aldus Dela.

Dela start met een netwerk met een landelijke spreiding, bestaande uit 18 notariskantoren. De deelnemende notarissen zijn lid van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).

Reageer op dit artikel