nieuws

AIG maakt minder winst

Archief

De winst van de Amerikaanse verzekeraar AIG is het afgelopen kwartaal met 27% gedaald door een terugloop van premie-inkomsten.

AIG maakt minder winst

Inkomsten uit premiegelden uit de vastgoed schadeverzekeringen liepen terug met 4% tot $8.23 mrd in het eerste kwartaal, zo maakte de Amerikaanse verzekeraar op maandag bekend.

Het bedrijfsresultaat van AIG is gedaald naar $ 2,65 mrd, 11% minder ten opzichte van een jaar geleden. De gecombineerde ratio tussen ontvangen en uitgegeven verzekeringsgeld is gestegen van 97,3 in hetzelfde kwartaal vorig jaar naar 101,2 het afgelopen kwartaal. Een ratio onder de 100 betekent dat een verzekerde meer ontvangt aan geld dan dat hij betaalt aan premies, zo schrijft persbureau Reuters.

Ten Onder

De Amerikaanse verzekeraar ging tijdens de financiële crisis in 2008 bijna ten onder en is gered door de Amerikaanse staat. Tot nu toe is er $180 mrd aan de Amerikaanse overheid terugbetaald. AIG is al geruime tijd bezig met een herstructurering, zo meldt Reuters.

Rampen

AIG zegt dat de cijfers vooral beïnvloed zijn door verliezen als gevolg van (natuur)rampen. Deze verliezen bedroegen $ 262 mln in vergelijking met $ 41 mln een jaar eerder. De winst van AIG daalde met 27% tot $ 1,61 mrd oftewel $ 1.09 per aandeel. Vorig jaar boekte de verzekeraar in het eerste kwartaal nog een winst van $ 2,2 mrd oftewel $ 1,49 per aandeel. De koers van AIG daalde nabeurs op maandag met 3%, aldus persbureau Reuters.
(bron: FD)

Reageer op dit artikel