nieuws

10 miljard aan pensioengeld beschikbaar voor economie

Archief

NRC Handelsblad bericht vanavond dat pensioenfondsen en verzekeraars uit binnen- en buitenland de komende vijf jaar circa 10 miljard euro in de Nederlandse economie kunnen investeren. Dat staat in een conceptversie van het rapport over de toekomstige Nederlandse Investeringsinstelling (NII) die in het bezit is van NRC.

10 miljard aan pensioengeld beschikbaar voor economie

De NII is een privaat initiatief van institutionele beleggers om meer te investeren in de Nederlandse economie. De instelling moet het kapitaal van pensioenfondsen en verzekeraars koppelen aan geschikte of gebundelde projecten. Een commissie onder leiding van oud-bankier Jan van Rutte werkte het plan in opdracht van het kabinet uit en doet morgen verslag.

Grote pensioenfondsen als ABP, Zorg en Welzijn, de metaalfondsen PME en PMT, de pensioenuitvoerders APG, PGGM en verzekeraars Aegon, Delta Lloyd en Achmea, doen mee, aldus NRC.

Reageer op dit artikel