nieuws

NN en Woekerpolis.nl staan in Rotterdam voor het eerst tegenover elkaar

Archief

Gisteren vonden in Rotterdam de eerste schermutselingen plaats tussen Nationale-Nederlanden en Woekerpolis.nl. Voorzitter Ab Flipse van Woekerpolis.nl heeft er een goed gevoel bij. En volgens hem krijgt NN er ook last van met zijn beursgang.

NN en Woekerpolis.nl staan in Rotterdam voor het eerst tegenover elkaar

Ab Flipse is in het dagelijkse leven eigenaar van FPoint Advies in Lelystad, maar sinds oktober 2013 ook voorzitter van de vereniging woekerpolis.nl. Hij zat gisterochtend bij de zaak van zijn vereniging tegen NN. Hij zegt: “Het was een pro forma zitting. We hebben NN in november gedagvaard en gezegd dat ze 800.000 woekerpolissen hebben verkocht en dat we 5 weeffouten hebben ontdekt. Ons dossier telt 1.500 pagina’s.”

Gisteren zaten de twee partijen voor het eerst tegenover elkaar in de rechtbank in Rotterdam. Flipse: “We zaten tegenover twee NN-advocaten plus drie van Houthoff Buruma. Ze maken er echt werk van. Wij hebben verteld waarom we denken een zaak te hebben en van hen hoorde ik alleen maar waarom deze zaak niet kan doorgaan. Niets inhoudelijks, maar alleen maar tenenkrommende pogingen om het vooral niet over de inhoud te hebben.”

Beiden hebben hun argumenten op tafel gelegd en de rechter doet binnen vier weken uitspraak of de zaak kan doorgaan. Maar dat kunnen er ook vijf worden, zei hij.

Flipse vindt het moeilijk in te schatten wat de rechter zal doen, maar denkt dat de rechter wel zal doorgaan. “Onze argumenten zijn echt sterk”.

Zijn vereniging kent inmiddels 60.000 leden. Het echte juridische werk wordt gedaan door Consumentenclaim, dat ook andere claimzaken behandelt. Maar 15 tot 20 mensen zijn daar permanent bezig met het woekerpolisdossier, aldus Flipse.

De voorzitter van de vereniging zegt overigens dat de woekerpoliszaak NN nu echt pijn gaat doen. Hij is door Morgan Stanley gebeld, zegt hij. De zakenbank werkt voor institutionele beleggers die willen weten of ze bij een beursgang van NN moeten instappen of niet. Flipse: “Ze weten inmiddels dat er lijken in de kast zitten, maar ze willen kennelijk ook weten hoe veel dat er zijn. Ik heb volgende week een afspraak met ze.”

DNB sprak afgelopen week al de angst uit dat de beursgang van NN gevaar loopt door de claims rond de woekerpolissen. DNB wil dat de verzekeraar de zaak oplost. NN zelf zegt dat de voorgenomen beursgang gewoon voor 2014 op de agenda staat en dat er geen verandering in komt door de woekerpoliszaak.

Woekerpolis.nl heeft ook al Aegon gedagvaard en Flipse belooft dat de andere verzekeraars zullen volgen.

Reageer op dit artikel