nieuws

VvAA schrapt banen

Archief

De Utrechtse verzekeraar en adviseur voor medische professionals VvAA gaat zich veel meer richten op het aanbieden van producten en diensten via internet. Mede daardoor vervalt de komende drie jaar 15% van de banen. Tegelijkertijd mikt VvAA echter op verbetering van de persoonlijke dienstverlening.

VvAA schrapt banen

VvAA is al een tijdje bezig met een programma om de omzet te verhogen en de kosten te verlagen, zegt voorzitter van de hooffdirectie Herman van Hemsbergen. "De kosten zijn al 25% lager dan een paar jaar geleden. Maar ze moeten nog verder omlaag." Dat kan onder meer door veel meer via internet te doen. "Ons verzekeringsbedrijf ontwikkelt zich naar een online dienstverlener. We gaan self service bieden aan onze leden. Maar het blijft altijd mogelijk om voor ‘full service’ te kiezen als de klant dat wil. We proberen hem natuurlijk wel te verleiden om voor online te kiezen. We krijgen dus ook gedifferentieerde prijzen."
Banen
Bij VvAA verdwijnen als gevolg van de ontwikkelingen 115 banen. Bijna de helft daarvan wordt geschrapt in het belastingadvies- en accountancybedrijf. "Daar worden de werkprocessen veel meer elektronisch uitgevoerd." De rest van de werkplekken verdwijnt in het advies- en het directe verzekeringsbedrijf. Nu zijn er nog 745 medewerkers (663 fte) actief in het bedrijf.
De operatie zal zo’n tweeënhalf jaar duren. "We gaan overigens ook investeren zoals we nog niet eerder gedaan hebben", zegt Van Hemsbergen. "We werken aan nieuwe producten en betere diensten. We gaan terug naar twee takken: VvAA Verzekeringen en Bancaire Zaken en de tak VvAA advies en diensten."
De zeven regiokantoren (Alkmaar, Amsterdam, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen en Zwolle) hebben vaak nog een backoffice- en een frontofficefunctie. "De backofficeactiviteiten gaan we op minder locaties doen. Maar we willen wel regiokantoren houden: we willen aanwezig zijn in plaatsen met een medische faculteit."

Lees meer over VvAA in AM1

Reageer op dit artikel