nieuws

Spong wil vervolging Rabobank

Archief

De bekende Nederlandse strafpleiter Gerard Spong heeft gisteren aangekondigd vervolging te eisen van de Rabobank om de Libor-fraude, zo meldt Trouw vandaag.

Spong wil vervolging Rabobank

Het Openbaar Ministerie heeft een schikking getroffen met de Rabobank waardoor de bestuurders en de veertien betrokken medewerkers die nu nog in dienst zijn van de bank, niet kunnen worden vervolgd. Rabobank betaalt 70 miljoen euro aan de Nederlandse staat om haar aandeel in het fraudeschandaal af te kopen.
Spong neemt hier geen genoegen mee. Hij vindt dat gedupeerden hun schade op de Rabobank moeten kunnen verhalen en daarvoor is strafvervolging nodig.
Volgens Spong zijn er tienduizenden benadeelden. "Alleen al hypotheeknemers hebben meer rente moeten betalen omdat het rentetarief tussen banken, de Libor-rente, werd gemanipuleerd door handelaren om zelf meer winst te maken. Niet alleen klanten van de Rabobank, iedereen die een lening heeft afgeslogen heeft financieel nadeel ondervonden van de fraude", aldus Spong.
(Trouw, pag. 6)

Reageer op dit artikel