nieuws

Minder overstappers naar andere zorgverzekering

Archief

Consumenten wisselen minder vaak van zorgverzekering dan in voorgaande jaren. Vergelijkingssites verliezen aan populariteit. Verzekerden die overstappen sluiten hun nieuwe polis vaker rechtstreeks op de website van de verzekeraar. Ook kiezen nu meer consumenten voor de duurdere polissen met gegarandeerde vrije zorgkeuze.

Minder overstappers naar andere zorgverzekering

Dit blijkt uit een onderzoek van zorgverzekeraars Univé en VGZ (samen 4 miljoen verzekerden) en onderzoeksbureau Nivel.
Vorig jaar wisselde 7,2 procent van de Nederlanders van zorgverzekering. Dit jaar blijft het percentage naar verwachting steken op 5,5 procent. Dat komt neer op een daling van tweehonderdduizend overstappers.
De cijfers uit dit onderzoek van de verzekeraars wijken af van eerdere prognoses van vergelijkingsites. Independer constateerde onlangs dat nooit eerder zoveel Nederlanders overwegen om slechts een basisverzekering af te sluiten; de website verwacht een toename van 2 procent. Maar volgens het onderzoek van de verzekeraars neemt een veel kleiner aantal (1,1 procent) van de verzekerden daadwerkelijk afstand van de aanvullende polis.
(Volkskrant, pag. 2)
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Zorg fraudeert voor 77 miljoen
(AD, pag. 1)
Fatsoenlijk pensioen zit er niet meer in voor jongeren
(AD, pag. 4)

Reageer op dit artikel