nieuws

Komst hypotheekinstelling NHI nog onzeker

Archief

Volgens minister Jeroen Dijsselbloem is het nog lang niet zeker dat Nederland een ‘nationale hypotheekinstelling’ krijgt. Hij zei dat gisteren bij de Financiële Beschouwingen in de Tweede Kamer over de begroting van volgend jaar.

Komst hypotheekinstelling NHI nog onzeker

Het kabinet kondigde op Prinsjesdag aan een nationale hypotheekinstelling NHI op te richten. Institutionele beleggers, zoals verzekeraars en pensioenfondsen, kunnen hier door de Staat gegarandeerde hypotheken overnemen waardoor banken weer ruimte krijgen op hun balans om bijvoorbeeld kredieten aan het midden en kleinbedrijf te verstrekken.

Dijsselbloem stelde gisteren dat het maar de vraag is of er wel genoeg pensioenfondsen en verzekeraars interesse hebben om mee te doen met de NHI. Daarnaast onderzoekt ook Brussel nog of hierbij sprake is van ongeoorloofde staatssteun vanwege de staatsgaranties.
(FD, pag. 3)
 
Hypotheekfonds is nog geen uitgemaakte zaak
(Telegraaf, pag. 23)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Lijfrente van bank levert meeste op
(FD, pag. 15)
Dividend verzekeraars in gevaar nu DNB volhardt in plan voor strenger toezicht
(FD, pag. 17)
Verzekeraars drukken premie
(Volkskrant, pag. 1)
Top van Rabobank krijgt geen bonus meer
(Volkskrant, pag. 2; Trouw, pag. 19)
Rabo snijdt weer in bestuursbeloningen
(AD, pag. 22; Telegraaf, pag. 23)
Rabobank schaft bonus top af.
(FD, pag. 1)
Snel besluit ING rommelhypotheken
(AD, pag. 22)

Reageer op dit artikel