nieuws

DNB-president ontwaart einde aan recessie

Archief

Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank (DNB), heeft gezegd dat Nederland vrijwel zeker uit recessie is. Hij gaat ervan uit dat de Nederlandse economie deze zomer weer licht is gegroeid. Volgens Knot zal dat in november ook blijken uit de CBS-cijfers.

DNB-president ontwaart einde aan recessie

Bij de presentatie van het halfjaarlijkse rapport over de financiële stabiliteit van het Nederlandse bankwezen zei Knot dat het bijna niet anders kan zijn dan dat het groeicijfer over het derde kwartaal positief is voor Nederland. Ook zijn volgens hem de economische vooruitzichten voor Nederland duidelijk beter dan in het voorjaar het geval was.
Als Knot gelijk krijgt, groeit de Nederlandse economie voor het eerst in vijf kwartalen weer. In het derde kwartaal van 2012 kwam Nederland in een ‘drievoudige dip’ terecht, de derde recessie binnen vier jaar.
(Volkskrant, pag. 2)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Verzekeraars zien niets in vier nieuwe kankercentra
(Trouw, pag. 7)
DNB: Europa vult de bankregels te los in ,
(Volkskrant, pag. 23)
Ook ING versoepelt regels voor aflossen
(Volkskrant, pag. 23)
Rabobank wil eindelijk af van negatief sentiment
(FD, pag. 13)

Reageer op dit artikel